ribbe

RIBBE

Typisk Norsk Julemiddag

ca 3 timer , Beregn 500 gram pr. person

RIBBE

Tid: ca 3 Timer

Ved langtidseking : ca 6-7 Timer

Mengde pr person : 300 - 500 gram pr person

Ofte bedre å ha for mye ribbe en for lite, da dette kan også brukes som pålegg eller fryses

TYPE RIBBE

FAMILIERIBBE : Kotelett kammen er med på stykket, stykket er tykk på den enesiden, noe som gjør det vanskelig og steke alt perfekt. Man må også på bergne lengere steketid.

 

TYNNRIBBE : Dette er min favoritt da den er like tyn og lett å skjære. Også lettere å få helle stykket likt stekt.

Tynnribbe kan man også skjære bort bein og skin, da sitter man med Bellypork kjøtt.

 

JULERIBBE : Et stykke som er mellom tynnribbe og familieribbe, det er mere fet en tynnribba som har minst fett.

OPPSKRIFT PÅ RIBBE

Familie Oppskrift

Oppskriften er pr 1,5 Kg Ribbe.

1 1/2 ts. Salt

1/2 ts. pepper

Ta å miks salt og pepper sammen,og gni dette in på ribba.

Ribba bør gjerne ligge på kjøkken benken i 1 til 2 dager, før steking.

STEKING AV RIBBE

Sett ovnen på 200 Grader, og sett ribba midt i ovnen i 30 minutter.

Etter 30 minutter Skrur man ovnen ned til 185 Grader.

Flytt Ribba ned på nederste rille i ovnen, å tilsett 5 DL vann.

stek deretter i 1 timer.

 

Etter 1 time, tilsetter man 3 DL med vann ( viktig at ribba ikke tørr steker, virker det som mye veske der. kan man bare se etter at den ikke tørker ut i bunnen.

Sett ribba på 1 time, og sjekk at den ikke tørker ut.

 

er ribba ekstra stor eller tykk, setter man på 30 minutter ekstra.

 

Total steker vi 30 minutter uten vann og 2 timer med vann på en ribbe som er ca 3-4 kg.

 

Når Vi er ferdig med å steke ribba, Setter man ovnen opp til 215 grader, og flytt ribba midt i ovnene.

Nå må du følge med og ta ribba ut, når du synes svoren har popet slik du ønsker den.

 

La ribba hvile litt, før du skjærer den opp.

 

Medisterpølser, kan tilsettes på slutten av steketiden, ca 1 time før den er ferdig. men ta disse ut, når du setter ovenen opp til 215 grader,