Bread Baking

ASIAN ART : BULGOGI

Skrevet av : Rolf Simensen

OM BULGOGI

Bulgogi " 불고기 " er en koreans matrett, som direkte oversatt betyr " Mat tilbredt over åpen flame ". Man kan steke også maten, men vi anbefaller på det sterkeste at den grilles. Bulgogi er ansett for mange koreanere, som en av narsjonal rettene i Sør Korea. opprinnelsen for bulgogi er usikker, men den ble kalt "Neobani" under Joseon-dynastiet.

 

Man benytter storfe / kalv til bulgogi, men man har andre matretter som tilbredes med samme oppskrift som vi bruker. Men man bare bytter ut kjøttet til svin eller kylling. Bruker du kylling i bulgogien kalles den "dak bulgogi " og bruker du svine kjøtt, hetter den "Dweji Bulgogi". Men du kan benytte deg av akkurat samme oppskrift og fremgangs måte på alle typer bulgogi. Faktisk kan man også lage egen hamburger også, en bulgogi hamburger som grilles.

 

BULGOGI

Tid: ca 20 minutter, men må lages minimum 2 timer før servering. helst skal den marineres i 6 timer eller i kjøleskap over natten.

Porsjoner: 6 - 8 porsjoner

Annet man kan ha ved siden av: Ris og evt en salat eller vår anbefalling Stekt ris og salat.

Du kan se våre oppskrifter på stekt ris også.

 

Hva trenger du:

Du trenger følgende ingredienser for bulgogi

  • 1 kg Entrecote ( eller annen type storefe kjøtt / kalv, man kan benytte svin eller kylling istede for storfe )
  • 6 hvitløks kløfter
  • 10 ss soya saus ( vi anbefaller en dark soya saus)
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sesamfrø ( stekes med litt salt, slik at den blir ristet )
  • 1 1/2 Gul løk
  • 1 stor purre ( evt 1 og 1/2 mindre purre, ikke bruk vårløk)
  • ca 50 gram Ingefær fersk
  • 1 ts pepper ( fin malt )
  • 2 ts Umami
  • 2 ts paprika pulver
  • 4 ss sesam-olje ( til pensling under grilling)

 

 

Slik går du frem:

Del kjøttet i løvtynne skiver, fin hakk Ingefær, hvitløk og løk. Kutt purren i tynne strimler ( litt lengre en langefingeren ). Put sesam frø i en stekepanne på middels tempratur med litt salt, og rist disse ( alltid beveg på stekepannen, når de begynner og få litt farge. Går det veldig fort fra lyse brunt til svart, de skal være lyse brune ).

 

Bland deretter alle ingrediensene i en stor bolle, utenom Sesam oljen. Det som skal blandes sammen er " strimmlet kjøttet med ingefør, hvitløk, løk,purre,soya saus, sukker, pepper, umami, paprika pulver og ristet sesamfrø.

 

( det eneste som ikke skal blandes sammen er sesam oljen. )

 

Nå er det bare å la blandingen stå å marinere seg på kjøkken benken, minimum 2 timer men helst 6 timer. Eller at den står i kjøleskap over natten, marinaden kan stå opptil 2 døgn i kjøleskap.

Husk og dekk over marinaden med plast folie.

BILDER AV MATEN

© Copyright. All Rights Reserved.

HARUNA KITCHEN

 

Oppskrifter og veiledning på hvordan matretter lages og tilbredes.

 

Vi har ikke noe resturant, men driver kun over internet. Ved å gi ut oppskrifter på mat vi sier er et mesterverk, å alle kan lage det.

KONTAKT OSS

 

Haruna kitchen

C/O Simensen Investment Group

Lutvannsveien 33, 0676 Oslo

E-post: mail@Haruna.no

Telefon :

ÅPNINGSTIDER PÅ TELEFON

 

Mandag - Fredag 12:00 - 18:00

E-post besvares 24 timer, også i helgene.